Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 30 april 2015

Naturmorgon samt sockenråd i Källa-Persnäs

Igår åt jag frukost ute i det fria på Högenäs orde, detta vackra paradis på östra kusten av Källa nära sockengränsen mot Persnäs. Här står ett gammalt vårdkasetorn av sten kvar som ett minne från den tid när man tände vårdkasar längs kusterna för att varna för faror. 
Här är några bilder som jag passade på att ta under den fina vårmorgonen dels ute på orden, och dels i närbelägna Honungstorp. 
Högenäs orde: Vårdtornet
Högenäs orde: Adam och Eva (eller tvärtom?)
Högenäs orde: Markblommande slån
Högenäs orde: Utsikt mot Frönäs, Wikegård och Trosnäs
Högenäs orde: Utsikt mot havet
Hav av gullvivor i Honungstorp:
På kvällen var det sockenråd i bygdegården i Lilla Horn och tro inte annat än att Källa-Persnäs var på hugget med idéer för att sätta fart på utvecklingen. Här några bilder från bygdegården och presentationerna vid sockenrådet: 



    
Sockenråd för Alböke-Löt hålls nästa onsdag den 6 maj i Lötgården i Palmelund. Det verkar som att man vill ha socken råd i andra socken. Och i dom socknar där det redan nu hållits sockenråd tycks man vilja ha sockenråd som återkommande inslag även fortsättningsvis. 
Sockenråden ser ut att vara något som ha kommit för att stanna. 
De kan bli den politikfria naturliga mötesplats mellan medborgarna runt om i kommunen och kommunens beslutsfattare som så länge har behövts.
Samtliga fotografier: Per Lublin 
Vill du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar